De kracht van een goede onboarding

Bedrijfsvisie

Eind oktober 2019 gaf ik mijn carrière een nieuwe wending bij TT. Als Project Manager leid ik projecten in goede banen. Ik bewaar het overzicht, focus op de planning en communiceer met de opdrachtgevers. Ondertussen ben ik al goed ingewerkt.  Benieuwd naar hoe mijn overstap verlopen is en hoe TT het verschil maakt met een goede onboarding? ⬇️

Marlo
3 min. leestijd
De kracht van een goede onboarding

Op digitale verkenning

Tijdens mijn sollicitatie had ik een goed zicht gekregen op wat me bij TT te wachten stond. Op de website probeerde ik zoveel mogelijk te weten te komen van mijn toekomstige collega’s, de manier van werken en de projecten. En natuurlijk verkende ik ook de social media kanalen. Dit gaf een goed beeld van de werksfeer.

Attitude en motivatie

De eerste afspraak met Kevin en Johnny was een aangenaam gesprek waarin beide partijen konden ontdekken of het een match kon zijn. Geen onderzoek naar wat ik allemaal kan en niet kan. Attitude en motivatie, dat vinden Kevin en Johnny belangrijker. 

Het team beslist mee

Bij TT hechten ze veel belang aan de mening van het team als het aankomt op nieuwe team members. Het team bepaalde dat er nood was aan een extra werkkracht en welke profiel het beste zou passen. Het tweede gesprek was met twee toekomstige collega’s: Ben en Philippe. Het ijs was ook meteen gebroken en dat mag je gerust letterlijk nemen want op die warme zomerdag kon ik meegenieten van een lekker ijsje. Voor beide partijen was dit een heel nuttig moment om na te gaan of ik zou passen in het team.

Het was voor mij zeker geen gemakkelijke beslissing om na 13 jaar van werkgever te veranderen. De manier waarop alle contacten verlopen zijn, hebben een grote rol gespeeld in mijn keuze voor TT.

Direct part of the team

Dat goede gevoel werd bevestigd in de week voor mijn start bij TT. Het hele team stuurde me een welkomstkaartje en via een video kreeg ik een sneak preview van mijn nieuwe werkplek. De onboarding e-mail bevatte praktische info en tips (TT’ers houden van chocolade 😀). En het welkomsttraject werd ten slotte afgewerkt met een zotte Instagram story.

De eerste dag

Ik was goed voorbereid op mijn eerste werkdag! Met een taart op basis van Oreo’s, chocolademousse en cheesecake in handen deed ik mijn intrede. 😋 Ik voelde me direct welkom en iedereen was heel behulpzaam om ervoor te zorgen dat ik me snel kon inwerken. 

Naast mijn nieuwe taken, maakte ik snel kennis met de (ongeschreven) regels en gewoontes. Het was ook zeer aangenaam dat collega’s tijd voor je maken en vragen hoe het gaat. Ik voelde me snel one of the team.

Een goede onboarding maakt een verschil

Onboarding vraagt tijd en energie. Maar deze inspanningen betalen zichzelf dubbel en dik terug.  Als nieuwe TT’er bouwde ik sneller een goede band op met de TT-cultuur en mijn collega’s. Ik ben terecht gekomen in een enthousiaste bende waar iedereen persoonlijk en met TT wil groeien.

Blogberichten

Sharen is caren

Schrijf je in voor de TT-specials

Blijf jij graag op de hoogte van alles wat wij doen bij TT? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

© 2020 Gemaakt met ♡ in Herentals. Samen met jou creëren we digitale ervaringen