Gaan ze me leuk vinden? Ga ik het goed doen? Gaat het zijn zoals ik verwacht? Allemaal vragen die door je hoofd spoken op een eerste stagedag. Ik herinner me nog dat ik hier binnenwandelde en aan mij de vraag werd gesteld: “Wat wil jij hier bijleren?” Goeie vraag, want wat verwachtte ik nu van deze stage? In mijn ogen was alles wat ik ook maar kon bijleren meer dan welkom. Laten we eens kijken of dat gelukt is.

Ready, set, go!


romy-dielens

Al vanaf de eerste dag werd ik bekeken als een volwaardig teamlid van Think Tomorrow, eerder dan een stagiaire. Dit betekende dus ook dat ik er vanaf dag één meteen mocht invliegen. En ja, lees die zin maar op een positieve toon. Want ik ben net als Kevin van mening dat je iets pas echt kan leren door het gewoon te doen.

Daar zat ik dan, na te denken over strategieën terwijl ik de dag ervoor nog gewoon thuis een film zat te kijken. Het nadenken over strategieën breidde steeds meer uit naar verschillende facetten van de job. Contentkalenders maken, advertenties opstellen, meetings bijwonen... en zo gaat het lijstje nog wel even door. Zalig, want ik wou van zoveel mogelijk proeven binnen hun marketingafdeling. Ik sta er zelf van versteld hoeveel je kan bijleren op 6 weken.

Maar de drie belangrijkste punten die ik meeneem uit deze stage zijn:

  • Verplaats je in de doelgroep, niet in de klant.

  • Daag jezelf creatief uit.

  • Denk steeds na waarom je iets doet.


Geen succes zonder passie


Het was zalig om te horen hoe gepassioneerd iedereen hier is. Vaak toen men iets uitlegde dacht ik bij mezelf “die weten écht wel waar ze mee bezig zijn.” Na een paar weken hoorde ik mezelf zo gepassioneerd vertellen, en op dat moment wist ik dat ik mijn passie gevonden had.

Eén van mijn hoogtepunten was dan ook dat sommige van mijn posts goedgekeurd werden en bij in de contentkalender werden gezet. Het andere was dat ik in mijn laatste week stage de social media van Think Tomorrow mocht verzorgen. Voor sommigen is het misschien maar een social media post, maar ik ben o zo fier!

Maar...


Aan alle mooie liedjes komt een einde. Ondertussen is mijn laatste dag hier bijna afgelopen. Even was ik vergeten dat ik nog gewoon student ben en dat dit niet mijn echte job is. Met een portie gezonde stress stapte ik hier binnen, en met een voldaan gevoel en ook wel met pijn in het hart stap ik hier weer buiten. Conclusie: stage bij Think Tomorrow, dat is dik oké! 😉