Van denken, naar doen en naar groeien

Alles gaat snel. Té snel. Of zo lijkt het alleszins toch. Elk bedrijf zit al op de Artificiële Intelligentie kar, heeft alles uitgeklaard en vermoedelijk ook een antwoord geformuleerd. Of dat denken we toch. Maar wij zijn doeners. Als we een nieuwe tool zien, duiken we er graag direct in, headless first en we zien wel waar we uitkomen. Is dat de juiste manier? Moeten we er niet even over nadenken? Even op pauze drukken en als team beslissen of ChatGPT moet toegevoegd worden als collega op onze website.
Geschreven door Johnny Berkmans

Pauze

reflectie

teambuilding

groeien als team

Pauze

reflectie

teambuilding

groeien als team

Noodzakelijk voor elk bedrijf

Een dag van reflectie is geen overbodige luxe.

Tijd voor pauze! Even stilstaan om

  1. onze dienstverlening te evalueren,
  2. ons team te waarderen
  3. én onze vaardigheden verder te ontwikkelen.

Het motiveert ons en helpt ons een duidelijke visie voor de toekomst te creëren.

4c603d6da7b262c13a1b8d9e3d2bd6cc.png

De sterkte van een retrospectie

Stilstaan is ook vooruitgaan

Af en toe nemen we de tijd om achterom te kijken en te evalueren hoe ver we zijn gekomen. Zo beoordelen we onszelf en hoe we het doen als bedrijf. Dan gaan we kritisch kijken naar onze skills, onze dienstverlening en verbeterpunten aanduiden. Dat in combinatie met het vieren van onze successen. Even pauze nemen, stelt ons in staat om te zien welke strategieën werken en welke mogelijk moeten worden aangepast. En dat ten goede van onze dienstverlening, dus ook voor onze klanten.

Staat jouw bedrijf ook af en toe stil bij de missie of de visie?

Samenwerken is vermenigvuldigen

Een bedrijf is zo sterk als het team erachter.

Collega's zie je vaker als je vrienden, toch? Maar geef jij ooit complimenten aan iemand die niet je work-bestie is? Wij wél, zeker op een retrospectie, waar we elkaar even waarderen voor de inzet als persoon en als team. We nemen de tijd om te luisteren naar elkaars ideeën en feedback, om te begrijpen wat hen motiveert en inspireert. Zo investeren we in de groei en ontwikkeling van ons team.

Zo scherpen we onze vaardigheden aan en kunnen we met nog meer passie bijdragen aan ons bedrijf. Door ons team centraal te stellen, creëren we een positieve en stimulerende werkomgeving waarin iedereen kan gedijen.

Zelfreflectie

Sterk staan als eigen persoon

Reflectie is niet alleen bedoeld om naar ons bedrijf als geheel te kijken, maar ook om naar onszelf te kijken. Het is een kans om onze individuele vaardigheden te evalueren en te bepalen waar we kunnen groeien. Misschien is er een nieuwe technologie waar we ons in kunnen verdiepen, een vaardigheid die we kunnen aanleren of een gebied waar we ons verder kunnen specialiseren. Door bewust te zijn van onze sterke punten en gebieden van verbetering, kunnen we stappen zetten om onze professionele groei te stimuleren en waarde toe te voegen aan ons bedrijf.

Mareuhm, even een vraagje

Is ChatGPT bij jullie al een vaste collega geworden

johnny-3.png

"Bij drukte kijk je minder achterom en wil je steeds vooruitgaan. Maar we vergeten dat pauze nemen ook vooruitgang is. Even vieren welke weg je al hebt afgelegd, maar vooral trots zijn op jezelf. Dat geeft je energie om weer vooruit te gaan."

Johnny Berkmans

Managing Partner