Wij trekken vanaf woensdag 12 mei heel eventjes de officedeuren toe! ⛱
Woensdag zitten we op teambuilding 💪 en daarna komt er een verlengd Hemelvaart weekend. See ya next week! 👋

6 redenen om zelf Midsummer Madness te organiseren

Dat wij onze Midsummer Madness jaarlijks opnieuw doen, heeft zo zijn redenen. De voordelen die het brengt voor ons eigen bedrijf - en de gelukkige vzw in kwestie - zijn opmerkelijk. Sharen is caren, dus delen we onze 6 sterkste motivaties hier met jou! 🤘

Sarah
5 min. leestijd
6 redenen om zelf Midsummer Madness te organiseren

1. Scherpt je brainstorm skills aan 🌪

Elke Midsummer Madness begint bij ons steevast met een voormiddag lang brainstormen. We moeten immers een sterk campagneconcept bedenken voor een concrete (reclame)boodschap. Onze brainstorm skills zijn hierdoor de laatste jaren zeer sterk gegroeid. Dat zou voor jou niet anders zijn.

Omdat we willen blijven bijleren en we elke Midsummer Madness editie vlotter willen laten verlopen, schakelen we regelmatig de hulp in van anderen. DIt jaar hielp oude bekende Tessa Goossens van Playful Situations ons verder om met een 100% succesratio tot sterke ideeën te komen. 

Dit jaar bouwden we dankzij Tessa’s hulp verder op - houd je vast - drie (!) conceptideeën voor Pleegzorg Vlaanderen: 

Weet je niet wat Midsummer of Midautumn Madness inhoudt? Klik dan op de onderstaande knop voor een krachtige samenvatting.

Lees alles over Midsummer Madness

2. Werken voor een goed doel of prospect naar keuze 🎗

Wij kiezen ervoor om elk jaar een goed doel gratis vooruit te helpen met onze expertise. Zo koppelen we het goede aan het aangename. Maar of dat ook iets voor jou is, kies je helemaal zelf. 

  Het doel van de dag is uiteindelijk om samen te werken aan één project. Een project dat anderen vooruit helpt. Waarom dat zo belangrijk is? Wel, door de aandacht te vestigen op anderen vermijd je dat werknemers hun eigen belangen voorop stellen of het project niet voor ernstig nemen. En dat werkt! Want de voldoening en trots die je ervaart wanneer je anderen kunt blij maken, is zoveel sterker dan wanneer je werkt voor jezelf. 

  Of je het nu doet voor jezelf, je bedrijf of voor een vzw naar keuze, een teambuilding zoals Midsummer Madness creëert mogelijkheden voor je bedrijf. Dat kan zo zijn voor je team alleen, maar het kan ook vorm van prospectie zijn. En daar pluk je vroeg of laat de vruchten van.

  3. Geeft een energieboost op werkniveau ⚡️

   De energie die wij jaarlijks opwekken op zo’n dag is onbeschrijflijk. Dat komt wellicht door de regelmatige ‘team assembly’ die we gedurende zo’n dag organiseren. 

   We roepen elkaar regelmatig samen om de stand van zaken te overlopen. Zo zien we wat we al gerealiseerd hebben en weten we perfect wat er nog moet gebeuren. Die structuur schept inzicht en overzicht en leidt uiteindelijk tot vooruitzicht. Bovendien werken positieve vibes aanstekelijk en doen ze dienst als die vicieuze cirkel die je op dat moment echt wel nodig hebt. 

   Werken op verplaatsing is daarom ook een echte aanrader. Even weg uit je dagelijkse sleur en omgeven worden door frisse prikkels, dat geeft de nodige energie.

   4. Ideaal om kort en snel beslissingen te nemen💡

    Doordat er een zeer korte tijdslimiet vaststaat, weet je als team dat je moet doorwerken. Tijd om lang na te denken en te discussiëren, is er niet. 

    En dat kan deugd doen. Want lang nadenken kost veel energie en heeft vaak een invloed op je creativiteit. Dat merken wij heel hard. Als er geen ruimte is voor ‘overthinking’, blijft je energieniveau en verbeeldingskracht op peil. 

    En daarbij, de meest impulsieve beslissingen zijn vaak de beste. Toch? 😉

    5. Effectiever dan een teambuilding 👊

     Tijdens een Midsummer Madness is de input van elk teamlid cruciaal. Doordat we onszelf dwingen om niet te vaak in hokjes te denken, geven we ruimte aan elkaar om andere talenten te tonen. 

     Zo blijkt een designer plots een steengoede copywriter te zijn en zit er in een back-end developer blijkbaar toch ook wat gevoel voor styling. Kortom, elk teamlid leert andere competenties ontdekken. En dat geeft niet alleen vertrouwen maar ook inzicht in je teamleden, die je dan weer efficiënt kunt inzetten voor toekomstige projecten. 

     Bovendien worden we op zo’n dag vaak overspoeld door emoties en moeten we leren omgaan met onbekende situaties of gedragingen. Dan komen er interpersoonlijke eigenschappen naar boven waarop je later gegarandeerd op verder kunt bouwen.

     6. Extra reden voor een lekkere barbecue 🍗

     Lekker eten. Ja, ook dat is een reden voor ons waanzinnig enthousiasme wat Midsummer Madness betreft. De beloning in het vizier van je team zetten, geeft die extra motivatie om er voor te gaan. 

     Met het zonnetje op onze snoet, kijken wij dan ook elk jaar halsreikend uit naar die heerlijke barbecue met verse lookbroodjes en een glas bubbels. Om daar ‘s avonds mee te klinken op alweer een vermoeiende - maar o zo geslaagde - werkdag voor een vzw die om hulp schreeuwt. Daar doen we ‘t voor. 

     Praat met Kevin over de mogelijkheden van een teamgebonden Midsummer Madness in jouw bedrijf!

     Praat met Kevin

     Blogberichten

     Sharen is caren

     Schrijf je in voor de TT-specials

     Blijf jij graag op de hoogte van alles wat wij doen bij TT? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

     © 2021 Gemaakt met ♡ in Herentals. Samen met jou creëren we digitale ervaringen.