Digitale Strategie

Wat is jouw digitale strategie? Een vraag die je wellicht al vaker kreeg. Maar wat is dat nu juist, zo’n digitale strategie? Eén van de meest voorkomende misvattingen is dat het gelijk staat aan online marketing zonder meer. Maar online marketing is slechts één van de vele facetten die thuishoren binnen een digitale strategie.

Een digitale strategie zorgt voor een duidelijke focus over al je acties heen. Het is geen noodzaak, maar biedt een sterke basis waarop je steeds kunt terugvallen. Het bevat de nodige informatie om al je digitale communicatiekeuzes te onderbouwen. “Kan het nog vager?” 🤪 Dat kan, maar we maken het graag ook concreet. Wat is digitale strategie dan wel? 🤔

Meer dan online marketing alleen

Een sterke digitale strategie is véél meer dan een snel in elkaar gebokste website en enkele sporadisch onderhouden social media-accounts. Het is een onderbouwde, 360º-aanpak die consistent uitgedragen wordt op alle niveaus. Dus op elk ingezet kanaal en binnen ieder team: van sales en marketing tot customer service. 
Het is het geheel van alle mogelijke digitale contactpunten die consumenten met je bedrijf kunnen hebben en hoe deze meebouwen naar jouw beoogde doelstellingen. 

Meer dan online marketing alleen

Het hart van jouw business centraal

Complexe materie, we know. Maar wij bij Think Tomorrow houden van een uitdaging. 🤘
We stellen de digitale strategie voor jouw merk dan ook maar al te graag samen met jou op. We vertrekken hierbij nooit zomaar uit één creatief idee, maar steeds vanuit het hart van jouw business. Want dat is wat jouw bedrijf zo sterk maakt. 
De manier waarop jij je bedrijf wilt runnen en welke doelstellingen je voor ogen hebt, vertalen wij met de blik van een buitenstaander naar een holistische, digitale aanpak. 
Wil jij hulp bij het bepalen van een sterke digitale strategie voor jouw bedrijf? Give us a call!

Het hart van jouw business centraal
Drisag

"Dankzij de workshop van Think Tomorrow hebben we onze richting terug gevonden. Een richting waarbij we dagelijks hard werken aan onze content en voortdurend bezig zijn met onze marketing. We kunnen ook altijd terecht bij Think Tomorrow om perspectief te bieden op onze doelstellingen"
Britt Muyldermans, Marketing- en communicatieverantwoordelijke
★★★★☆

Het stappenplan voor jouw digitale strategie

Stap 1: Diepgaande analyse 📊
Met de allereerste stap zoomen we in op je organisatie
👉 De drijfveren achter het bestaan van je bedrijf.
👉 Hoe jouw business in elkaar zit.

Daarna bekijken we gedetailleerd:
👉 Jouw relevante doelgroep(en) en bijhorende persona(‘s).
👉 Hoe je sector in mekaar zit.
👉 De customer journey van je (potentiële) klanten.
👉 De doelstelling(en) en focuspunten die jouw bedrijf najaagt.
Stap 2: Choose your battles 👊
Op basis van de voorgaande analyse is het nu tijd om onderbouwde keuzes te maken. We stellen de nodige SMART-doelen op. Daarna bekijken we per doelstelling, doelgroep, fase in de customer journey en kanaal welke keuzes het meeste impact hebben op het behalen van je doelstellingen.

We stellen de nodige kritische vragen aan onszelf én aan jou. Wat doen we wel, wat doen we niet? Welke kanalen en tools passen naadloos bij je business en doelen? Welke soort content en welke acties zijn het effectiefst in welke fase van het koopproces?
Stap 3: Practice what you preach 🙏
Tijd om je opgestelde digitale strategie toe te passen op alle contactpunten met je doelgroep(en) en in alle lagen binnen je bedrijf. Om het met één woord te zeggen: eenduidigheid. Over alle kanalen heen en gedragen door alle leden van je team. Dat maakt de effecten van je strategie des te sterker.

Dus vergeet niet: sometimes less is more. Focus je kostbare energie en manskracht op de acties die de grootste impact hebben. 💪

Stap 4: Go with the flow 🌊

Hét moment om de return on investment (ROI) van je inspanningen te meten op basis van de vooropgestelde SMART-doelstellingen en naargelang de bevindingen je strategie aan te passen.

Deze optimalisatie is een herhalend proces. Je digitale strategie evolueert dan ook mee met de behaalde resultaten, de markt en de wereld. Maar bovenal met je eigen bedrijf. Regelmatig eens grondig stilstaan bij je digitale strategie is cruciaal. Het lijkt een proces zonder einde, maar komt je bedrijf alleen maar ten goede. Daar kunnen wij van meespreken.

Zin om de eerste stap te zetten?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, of zin in een gesprek met ons team? Bel ons dan gerust op, want wij houden wel van een stevig rondje pingpongen. 🏓

Waarom je voor Think Tomorrow kiest

Wij zijn het digital marketing agency dat digitaal denkt, marketing ademt en om jouw business geeft. We willen niet alleen de uitvoerder zijn, maar ook de kritische noot en pingponger die jou uitdaagt!

We zeggen niet dat digitale marketing onze passie is. Dat voel je. We zeggen niet dat we om je merk geven. Dat merk je.

Digitale ervaringen creëren, samen met jou. Dat is onze missie.

Voel zelf het verschil in aanpak. Don’t be shy, praat met ons!

📞 +32 14 84 91 00

Waarom je voor Think Tomorrow kiest

Zin om samen digitaal te gaan?

Wij kunnen alvast niet wachten om jou te ontmoeten. Klik even door naar onze contactpagina of kom eens af! Wij nemen je graag mee in de digitale wereld.

© 2022 Gemaakt met ♡ in Herentals. Samen met jou creëren we digitale ervaringen.