Het mooie aan conferenties als Laracon.

Development

Het mooie aan conferenties als Laracon. Soms kan het moeilijk zijn om je baas de meerwaarde van een conferentie te laten inzien, hij moet tenminste jouw en de conferentie betalen terwijl je niet effectief aan het werk bent. Ik lijst hier op waarom naar conferenties gaan waardevol is.👇

Philippe
2 min. leestijd
Het mooie aan conferenties als Laracon.

Omwille van alle covid-maatregelen gaat Laracon dit jaar niet door. Dus alle informatie over de editie van 2020 is niet meer juist. Skuzzie.

Waarom naar conferenties gaan waardevol is

Er zijn verschillende redenen om naar conferenties te gaan, welke de meeste mensen aanhalen zijn de volgende:

Ik ben zelf heel slecht in netwerken dus dat is voor mij niet de reden dat ik naar conferenties ga, ik weet nooit hoe ik met nieuwe mensen moet praten of over wat. Naar conferenties gaan help mij wel nieuwe mensen te ontmoeten in de zin dat ik vaak interessante sprekers begin te volgen op Twitter. Enkele sprekers die ik op deze manier heb leren kennen zijn:  @warsh33p, @ktrajchevska, @__rizqi, @kasiazien, @DrByteZC, @m1guelpf. Op deze manier blijf ik up-to-date met de interessante dingen die ze dagelijks delen.

Je kennis verrijken is een fantastische reden. Voor mij is het zelden het geval dat een talk op een conferentie zoals Laracon me iets leert dat ik direct dagelijk ga kunnen gebruiken. Naar mijn mening is dit meer kennis die je opbouwt voor de toekomst. Zodat wanneer de dag eraan komt dat je bijvoorbeeld 'event-sourcing' ergens voor nodig hebt dat je het concept al eens gehoord hebt op een talk en zodat je makkelijker kan identificeren of het nuttig is voor die use-case.


De meer directe waarde die ik ervaar van naar conferenties te gaan is inspiratie, up to date blijven en gemotiveerd worden door een fantastische community. En om niet alleen te werken met deze frameworks of tools maar om er ook aan bij te dragen. Dit kan zijn door open source tools te maken of andere makers te ondersteunen. Voor mij is dit van onschatbare waarde bij naar conferenties gaan. Je wordt geïnspireerd om niet alleen jezelf te verbeteren maar ook je bedrijf en de community waar je een deel van uitmaakt.


Maar de de meeste werkgever zullen nog steeds verwachten dat je iets leert of dat je je kennis deelt van deze conferenties, door te bloggen ( waarom denk je dat ik deze blog schrijf  😂) of interne talks te geven.

Laracon 2020

Dus vanaf de volgende Laracon editie ga ik net iets anders om met naar conferenties gaan. Ik zet mezelf in om op zijn minst een lightning talk te geven*. Vooral om het Imposter syndrome** te verslagen. De grootste hindernis voor mij hierin is het onderwerp en de onzekerheid dat het onderwerp misschien voor niemand interessant zal zijn. Maar eerlijk gezegd moet ik me daarover zetten. Ik heb zelf al meerdere keren aangeraden aan collega's dat als jij het interessant vind, iemand anders het ook interessant zal vinden.

- - -

*Een lightning talk is een concept dat sommige conferenties organiseren. Dit zijn momenten waarop iedereen zich kan inschrijven om een korte talk te geven van ongeveer 10 minuten. Dit is een heel goede kans voor mensen die graag als spreker willen starten om een eerste stap te zetten.

**Het imposter syndrome is het gevoel dat iedereen meer en beter weet waar hij/zij het over heeft. Dit houd vaak in dat je het gevoel hebt dat de kennis die jij hebt, iedereen heeft. Het gevoeld dat je een 'imposter' bent die maar doet alsof je afweet van een bepaald onderwerp.

Blogberichten

Sharen is caren

Schrijf je in voor de TT-specials

Blijf jij graag op de hoogte van alles wat wij doen bij TT? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

© 2022 Gemaakt met ♡ in Herentals. Samen met jou creëren we digitale ervaringen.