thinktomorrow-ontwikkelt-eigen-platform.jpg

Wij weigeren Wordpress

Kempisch agency weigert grootste webplatform ter wereld

Bij Think Tomorrow in Herentals werden er de voorbije maanden belangrijke beslissingen genomen. Het agency werkt niet langer met WordPress als beheerplatform voor websites. Bedrijven die blijven vasthouden aan hun WordPress website kunnen dus niet langer bij hen terecht. En daar heeft het Kempische marketing agency zo zijn redenen voor. Zaakvoerder Kevin Heylen legt uit.

“Bij Think Tomorrow zetten we altijd de gebruiker voorop. Door onze jarenlange ervaring leerden we dat we die service als agency met WordPress niet kunnen bieden. De mogelijkheden stellen ons en onze klanten altijd teleur. Daarom bouwden we ons eigen Content Management Systeem, Chief.”

Wijzen jullie klanten met een WordPress website dan resoluut de deur?

“Dat is inderdaad de bedoeling de komende maanden. Als klanten niet bereid zijn om over te schakelen op een ander beheerplatform, verwijzen we hen vriendelijk door naar een externe partner. Uiteraard zijn we wel bereid om een bestaande WordPress website om te vormen, zodat wij - en uiteindelijk ook de eindgebruiker - kunnen werken met een gebruiksvriendelijker systeem en volwaardige ondersteuning kunnen bieden.”

Welke tekortkomingen zijn voor jullie doorslaggevend om niet met WordPress te werken?

"De eerste tekortkoming die wij als agency ervaren, is de bescherming van de branding van het merk. Dat is een element waar je je als marketeer liever geen zorgen om maakt. Volgens ons moet de focus van de webbeheerder liggen bij de inhoud, niet bij de lay-out. Met Chief bewaken wij als ervaren agency de branding en laten we de gebruiker focussen op dat wat voor hem belangrijk is: sterke inhoud.”

"Een website beheerbaar maken met WordPress die de branding van je merk beschermt, is quasi onmogelijk."

- Kevin Heylen

“Daarnaast biedt WordPress geen meertaligheid aan zonder plugin. In een meertalig land als het onze, vinden we dat een basisbehoefte en dus bouwden we meertaligheid in Chief er standaard in. Vanuit de basis, zonder plugins, zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid, zonder in te boeten aan performantie.”

“Bij WordPress blijven wij als marketeers, ervaren developers en sitebouwers ook stoten op de gebruiksvriendelijkheid. Dat de klant daarin verloren loopt, begrijpen we maar al te goed. Er is zoveel informatie en er zijn zoveel opties dat je vaak niet weet welke je moet kiezen. Het admin paneel van een website moet wat ons betreft gebruiksvriendelijk zijn. Zo bouwden we Chief ook op. Met de gebruiker in het achterhoofd bieden wij een op maat gemaakt beheerplatform”

“Als agency ligt onze focus op dienstverlening. Een website opleveren is niet louter een technische oplevering of lege doos, zoals wij het benoemen. Het is onze taak om een kwaliteitsvol eindproduct op te leveren en ondersteuning te bieden aan onze klanten. Hebben onze klanten een probleem met hun website? Dan is het onze verantwoordelijkheid om hen daarin te begeleiden.”

“Je website is het startpunt van je communicatie, niet het eindpunt."

- Kevin Heylen

Is WordPress dan voor niemand een juiste keuze?

“Toch wel. WordPress is snel en laagdrempelig om te starten. Voor wie zich geen zorgen maakt om veiligheid, meertaligheid of lay-out, is WordPress een mogelijkheid. Het platform is oorspronkelijk gestart als een makkelijke oplossing voor blogsites en langzaamaan gegroeid tot een eenvoudige websitebouwer voor startende bedrijven.

Maar van zodra je meer verlangt, stoot je tegen heel wat frustraties aan. Als agency merken we dat veel van onze klanten meer verwachten. En terecht, want je website is het startpunt van je communicatie, niet het eindpunt.”

Hoe zijn jullie tot deze beslissing gekomen?

“Deze keuze is niet gevallen van vandaag op morgen. We hebben hier grondig over nagedacht. In het verleden verliepen onze WordPress-projecten altijd moeizaam. De verwachtingen die onze klanten hebben, strookten niet met het project dat ze bij WordPress startten. Ze verwachten meer van hun website, de CMS en de bijhorende dienstverlening.

Daarom bieden we Chief aan als alternatief. Het is tenslotte een systeem dat gegroeid is uit ervaringen met meerdere platformen, waaronder WordPress. Vanuit verschillende invalshoeken wordt zo de gebruiksvriendelijkheid geoptimaliseerd.”

Meer informatie vind je op getchief.be.

thinktomorrow-ontwikkelt-eigen-platform.jpg
chief-looks.png
chief-jouwwebsite.png