D&AD LONDON

Bij TT leren we graag bij en al helemaal als het op verplaatsing kan. Wat ik als designer opstak van de sprekers en workshops op het D&AD festival in Londen lees je hier.
Geschreven door Caroline Derdin

D&AD, het Walhalla voor de creatieve festivalganger!

Van 21 tot en met 23 mei vond dit jaar het grootste creatieve festival van de UK plaats. In het hart van Shoreditch, Oost-Londen,
werd “The Old Truman Brewery” drie dagen lang omgetoverd tot het epicentrum van creativiteit.

Een festival waar mijn designerhart sneller van ging slaan! Think Tomorrow gaf me de kans om mezelf drie dagen lang onder te dompelen in
het designgedruis en bij te leren van de besten in m’n vak. Ik had er zin in!

Als een volleerde festivalganger had ik al op voorhand de hele line-up bestudeerd, keuzes gemaakt en een zeer strak schema opgesteld.
Ik zou er alles uit halen dat eruit te halen valt!

Wat ik er zoal kon verwachten?

Inspirerende talks van the hottest names in de creatieve industrie, tientallen workshops van de coolste merken, freelancers en agencies. Kortom, een droomreis door de wereld van reclame, kunst, design, mode, film en nog veel meer.

dandd2.png
dandd3.png

Creatieve line-up

Ik luisterde gefascineerd naar het verhaal van Rob Janoff, de ontwerper van het iconische Apple logo.

Liet me inspireren door een geweldige campagne die Mother London bedacht voor KFC UK: “Turning Hate Into Hype”.

Volgde een workshop van Musketon. Een jonge Belgische artiest die je zeker eens moet checken op Instagram. 😉

Mocht genieten van de wijze woorden van Shantell Martin, een vrouw met passie voor tien die me de goesting gaf om zelf dingen te ondernemen.

Ik zeefdrukte zelfs mijn eigen tote bag! Ik zou erover kunnen blijven schrijven en vertellen. Als je me ooit tegenkomt, stel dan gerust wat vragen over deze driedaagse vol inspiratie en ik beantwoord ze met alle plezier!

Meteen een afspraak maken?

D&AD feelings 💛

Omdat een beeld veel meer zegt dan 1000 woorden - en ook wel een beetje omdat ik je wil laten proeven van de sfeer - maakte ik een korte video van mijn 3 dagen bij D&AD.

Deze drie dagen in Londen hebben me een enorme boost gegeven. Creatieve inzichten, een nieuwe manier van denken, de beste aanpak voor projecten en hoe ik moet vechten voor mijn ontwerpen. Dingen die ik zeker zal toepassen in het dagelijkse werkleven bij Think Tomorrow.

Volgend jaar terug aanwezig?
Heel graag, ik begin alvast af te tellen!