Zijn coming soon pagina's nog van deze tijd?

Als je een nieuwe website aan het bouwen bent, is het verleidelijk om pas iets te tonen zodra de site klaar is. Maar eigenlijk is het een beter idee om een tijdelijke coming soon pagina op te zetten. Waarom?
Geschreven door Johnny Berkmans

TLDR;

Ja! Een 'Coming Soon' pagina is een waardevolle toevoeging voor de lancering van je nieuwe website. Het bouwt anticipatie op, kan je leads opleveren als je er een formulier aan koppelt, het verbetert de SEO van je website, maar vooral toont het aan dat je website belangrijk is voor je business.

Wat is een 'coming soon' pagina

Een 'Coming Soon' pagina is een tijdelijke pagina die je op je website plaatst voordat deze volledig operationeel is. Het doel van deze pagina is om bezoekers te laten weten dat er iets nieuws en opwindends op komst is. Hier zijn enkele redenen waarom een 'Coming Soon' pagina belangrijk kan zijn voor je website:

1. Het verbetert de SEO van je website

Een 'Coming Soon' pagina verbetert ook je SEO (zoekmachine optimalisatie). Het geeft zoekmachines de tijd om je website te crawlen en indexeren voordat deze officieel live gaat. Dit kan je helpen hoger te scoren in zoekresultaten en meer verkeer naar je site te trekken.

2. Het verzamelt leads

Een 'Coming Soon' pagina is ook een geweldige manier om leads te verzamelen. Mensen die geïnteresseerd zijn in je product of dienst kunnen zich inschrijven voor updates of meldingen ontvangen wanneer je site live gaat en ze je product/dienst kunnen gebruiken. Dit geeft je de mogelijkheid om contact te houden met potentiële klanten en hen op de hoogte te houden van de voortgang van je website.

3. Het bouwt spanning op

Een 'Coming Soon' pagina wekt vooral opwinding op en bouwt anticipatie voor de lancering van je website. Dit is vooral belangrijk als je een nieuw product of dienst aanbiedt, iets dat de wereld nog niet heeft gezien. Het geeft mensen de tijd om zich voor te bereiden en zich te verheugen op wat komen gaat.

Ja, een coming soon pagina is waardevol

Een 'Coming Soon' pagina laat zien dat je serieus bent over je website en dat je hard werkt om ervoor te zorgen dat deze goed wordt gelanceerd. Het geeft mensen het gevoel dat je betrouwbaar en professioneel bent en dat je echt om hun ervaring geeft.

Dus, voordat je je nieuwe website lanceert, overweeg dan om een 'Coming Soon' pagina toe te voegen en maak er een krachtige tool van om je website te promoten.

Ok, ik ga er nu werk van maken

comingsoon-dribbble4.webp
comingsoon-dribbble3.jpg
comingsoon-dribbble2.webp
comingsoon-dribbble.webp