Employer Branding

Het aantrekken en behouden van talent dat past binnen jouw verhaal én je bedrijf, het is een kunst op zich. Het is het verhaal van het potje en het dekseltje, maar dan op professioneel vlak. Hoe je ervoor zorgt dat de ideale match bij jou komt aankloppen en tevreden blijft? Met de juiste employer branding. En wij weten hoe je dat aanpakt. 👊

Employer branding is geen ‘one time shot’

Employer branding is nooit een one time shot. Je kan niet ‘even’ aan employer branding doen. Het vraagt een dagelijkse focus. Employer branding draait om vertrouwen en jezelf blootgeven. Het is een pure vorm van communicatie. Een proces zonder einde. Want het gaat niet alleen om nieuwe mensen aantrekken, maar ook om ze te behouden.

De voordelen van employer branding:
👊 Meer aandacht voor je merk om de juiste potentiële medewerkers aan te trekken.
👊 Minder werknemers die vertrekken, want ze weten dat ze bij jou wel goed zitten.
👊 Positiever imago. Dat leidt er dan weer toe dat andere organisaties met jouw bedrijf willen samenwerken of zich aan jouw onderneming willen verbinden.
👊 Meer spontane en vooral juiste kandidaten om te groeien.

Starten met storytelling

Employer branding start allemaal bij storytelling en het uitdragen van jouw verhaal. Want dat is uniek, puur en authentiek. Dat horen mensen graag. We helpen graag, maar wij gaan het niet creëren. Het is van jou en van jou alleen.

Wat doen wij dan wel? Wij geven het vorm. We analyseren de sterktes in je verhaal, stellen een concept op en implementeren het in je bedrijfscommunicatie. Samen met jou. Want dat is de basis van een goede employer branding.

Ja, dat wil ik voor mijn bedrijf

Starten met storytelling

We starten jouw employer branding in 3 stappen

Nu duidelijk is dat employer branding niet zomaar een ‘tijdelijke campagne’ is, vertellen we graag hoe we samen met jou starten aan dit proces zonder einde.

We stemmen voortdurend met je af en geven jouw employer branding verder vorm, maar één ding is zeker, we gaan voor de persoonlijke aanpak. Zowel in onze samenwerking als in de uitwerking van jouw employer branding.

🦶Bepalen werkgeverspropositie

We luisteren naar jouw verhaal en analyseren je huidige positie op de markt. We stellen doelen op en kijken waar de kansen liggen voor jouw merk. We geven aandacht aan je missie en visie

 🦶Creatief concept opstellen

We halen de krachtige stukken uit je verhaal en zetten die extra in de verf. We stellen een creatief concept op samen met ons team van copywriters, designers en marketingstrategen. Dat moet de leidende factor zijn in deze uitdaging. 

 🦶Implementeren en uitdragen

We werken de ideeën uit en implementeren ze samen met jou. We stellen indien nodig advertentiestrategieën op en starten aan de branding van jouw merk. 

Employer branding en bedrijfscultuur zijn één geheel

Nu draait het erom die continue bewustwording te onderhouden. Alleen zo blijf je voor je medewerkers een aantrekkelijke werkgever, als je bezig bent met je team. 
Bezig zijn met het opbouwen van je bedrijfscultuur en initiatieven blijven ontwikkelen. Wanneer je een omgeving creëert waarin je werknemers graag werken, dan loopt die employer branding vanzelf. Zij zijn dan je ambassadeurs en dat werkt nog steeds het allerbeste. 
Ook in het proces van bewustwording kunnen we je helpen. Daarnaast delen we met plezier heel wat initiatieven om je bedrijfscultuur zo vorm te geven dat je mensen er graag (blijven) werken. 

Employer branding en bedrijfscultuur zijn één geheel

De prijs van een employer branding proces?

Onbetaalbaar. Want een medewerker die met een glimlach komt werken, is goud waard. Voor ons toch? Wat de kostprijs is van zo een traject/proces? Dat hangt af van jouw input en visie. Wij begeleiden je in het denkproces en de bewustwording. Door de juiste vragen te stellen kan jij zélf aan de slag. Wij werken slechts de strategie uit, jullie zullen die moeten uitvoeren. Moeilijk om daar een vaste prijs op te plaatsen, niet?
Onze tip: investeer in initiatieven voor je personeel. Dan creëer je automatisch sterke en positieve mond-tot-mondreclame. En dat is nog altijd de meest renderende vorm van reclame.

👉 Geef aandacht aan de work-life balance van je personeel
👉 Zorg met informele initiatieven voor een losse bedrijfssfeer
👉 Zet in op fysieke en mentale gezondheid.
👉 Doe inspanningen qua verloning

Start nu met jouw employer branding

Zin om samen digitaal te gaan?

Wij kunnen alvast niet wachten om jou te ontmoeten. Klik even door naar onze contactpagina of kom eens af! Wij nemen je graag mee in de digitale wereld.

© 2022 Gemaakt met ♡ in Herentals. Samen met jou creëren we digitale ervaringen.