Social media marketing

Verhalen vertellen, waar kan het beter dan op social media? 

Je deelt dankzij deze online platformen waardevolle berichten met je doelgroep en gaat met hen in interactie. Of je nu kiest voor straffe Tweets, losse praatjes, of serieuze berichten, één ding is zeker. Je stuurt jouw nieuws op een relatief goedkope en makkelijke manier de wereld in.

Social media bevatten heel wat kansen voor je bedrijf. Maar het heeft alleen écht effect als je het ook strategisch en doordacht inschakelt. Of wij kunnen helpen? Please… wij ademenen social media!

Social media marketing is interessant om 6 verschillende redenen.


👉 Social media marketing is hét voorbeeld van digitale mond-tot-mondreclame. En mond-tot-mondreclame is nog steeds de sterkste vorm van reclame. In welke vorm dan ook.

👉 Op social media krijg je de kans om mensen te overtuigen van jouw missie en visie. Door de platformen in te schakelen, versterk je de menselijkheid van je bedrijf.

👉 We zijn en blijven sociale wezens die hun verhaal kwijt moeten. Mensen praten over je bedrijf op social media, met of zonder je toestemming. Join the conversation of start er zelf één.

👉 Elk bedrijf dat in onze snel evoluerende maatschappij niet aanwezig is op social media, loopt een beetje achter. Het is geëvolueerd tot een basisbehoefte die volgers verwachten. 

👉 Facebook, Instagram en alle andere social media kanalen zijn enorm veelzijdig. Je kunt er enerzijds een zeer specifiek publiek mee bereiken of juist een grotere massa. Je kunt er ook gratis en low-level op aanwezig zijn of betalend en high-level. Kortom, je hebt het allemaal zelf in de hand. 


👉 Op social media spendeer je zoveel mediabudget als je zelf wilt. Hoe je dit bepaalt? Aan de hand van je social media strategie, natuurlijk! Samen met jou bepalen we graag die strategie. 

Wat je van ons mag verwachten

Als je onze specialisten inschakelt voor jouw social media, dan mag je van één ding zeker zijn. Jouw berichten zullen passen bij je verhaal. We zorgen ervoor dat je imago goed zit en dat je social media op de juiste manier worden ingezet om jouw doelen te bereiken.

Of je best kiest voor Facebook, Instagram, TikTok, YouTube of Twitter? En waarover je posts zullen gaan? Dat zoeken we samen uit in de eerste fase van onze samenwerking. 👇

Wat je van ons mag verwachten
1. Kick-off meeting ☕️
We nemen tijd voor elkaar, bij ons op kantoor of bij jou. We bespreken je verwachtingen en leggen onze werkwijze haarfijn aan je uit. Samen gaan we dieper in op de mogelijkheden voor jouw verhaal en hoe social media marketing daarin past. We pingpongen en behandelen verschillende topics voor elk social media kanaal. 
2. Strategie bepalen 🎯
We bepalen de strategie die we zullen hanteren voor jouw merk alsook de mogelijkheden van gesponsorde berichten. We hanteren in je strategiebepaling onder andere de technieken van het Hero Hub Hygiene model. Door uitgebreid aandacht te besteden aan je strategie, plaatsen we een stevige fundering waar we steeds op verder bouwen. 
3. Team samenstellen 🤜🤛
We stellen een team samen dat voor jouw merk creatieve posts zal bedenken. Doorgaans bestaat zo’n team uit een copywriter, community manager, designer, strateeg en project manager. Dat team zal brainstormen over jouw merk en mogelijke posts voor elk social media kanaal. We werken er een aantal uit en delen ze met jou.
4. Contentkalender opstellen 🧐
Wanneer we helemaal op één lijn zitten en de strategie voor iedereen duidelijk is, maken we de eerste contentkalender. Die geeft een idee van wanneer we welk bericht voorzien te delen en op welke kanalen. Een handig en glashelder overzicht voor jou en het team. We stemmen regelmatig met je af en verwerken je feedback zorgvuldig. Wil je liever een eenmalige campagne? Dan slaan we deze stap over.
5. Posten, afwachten en bijsturen 🤳
Als de eerste - al dan niet geadverteerde- berichten de wereld zijn ingestuurd, laten we het platform zijn werk doen. Onze community manager volgt de reacties nauwgezet op. Afhankelijk van wat we hebben afgesproken reageren we op berichten van betrokken volgers met een tone of voice die perfect past bij jouw merk. Zo creëren we elke dag een sterkere band met je doelpubliek voor elk social media kanaal.
6. Meten en rapporteren 📈
Maandelijks of driemaandelijks analyseren we alle resultaten van je social media kanalen. Welke posts dragen bij tot de vooropgestelde doelen en KPI’s? Waar gaat het goed en waaraan moeten we nog sleutelen? Door die informatie met jou en het team te delen creëren we steeds meer voeling met je doelpubliek. We gaan voor succes en niets minder dan dat. 

Social media uitbesteden aan een ervaren team

We herhalen maandelijks stappen 4, 5 en 6.

En iedere keer geven we je social media steeds meer vorm. Door onze nauwe samenwerking blijf jij op de hoogte van alles wat speelt in de community van jouw merk.

Samen werk maken van jouw social media marketing? Wij zitten alvast op het puntje van onze stoel! 🤘

Social Media Strategie

Als merk of bedrijf lijkt het haast onmogelijk om niet aanwezig te zijn op social media. Maar is het

Social Content

Heb je beslist om social media mee op te nemen in je marketingmix? Goed zo! Maar je bent natuurlijk

Social Media Advertising

Volgens UBA Belgium gebruikt meer dan 70% van de Belgische bevolking social media. En we spenderen g...

Waarom je voor Think Tomorrow kiest

Wij zijn het digital marketing agency dat digitaal denkt, marketing ademt en om jouw business geeft. We willen niet alleen de uitvoerder zijn, maar ook de kritische noot en pingponger die jou uitdaagt!

We zeggen niet dat digitale marketing onze passie is. Dat voel je. We zeggen niet dat we om je merk geven. Dat merk je.

Digitale ervaringen creëren, samen met jou. Dat is onze missie.

Voel zelf het verschil in aanpak. Don’t be shy, praat met ons!

📞 +32 14 84 91 00

Waarom je voor Think Tomorrow kiest
© 2022 Gemaakt met ♡ in Herentals. Samen met jou creëren we digitale ervaringen.