Midsummer Madness

Ieder jaar kijken kijken we uit naar 21 juni, de langste dag van het jaar. Want die schenken we traditiegetrouw aan het goede doel. Yes!

Tijdens ons jaarlijks evenement ‘Midsummer Madness’ steken we de handen uit de mouwen en wordt er de klok rond gewerkt om creatieve vraagstukken van enkele vzw’s op te lossen.

Al onze edities vind je hier 👇
1/ Pleegzorg Vlaanderen
2/ Epilepsie Liga
3/ Belgisch Centrum voor Blindegeleidenhonden
4/ Blijdorp en Feestvarken
5/ Rondpunt en Stuivenberg

party.png

Voor alle vzw's

Iedere vzw die zich inzet voor het goede doel komt in aanmerking voor onze ‘Midsummer Madness’! We helpen ze graag met concrete of minder concrete ideeën en geven hen de kans om hun interne en externe communicatie tot een hoger niveau te tillen en visibiliteit te verhogen.

madness-icon.png

Let the madness begin

Uit alle jaarlijkse inzendingen kiezen we twee goede doelen waarvoor we die dag zullen werken. Deze keuze is telkens gebaseerd op de organisaties die ons het nauwst aan het hart liggen en ons daarnaast uitdagen om buiten onze comfortzone te treden.

Editie 2020

Pleegzorg Vlaanderen

Vzw Pleegzorg wilde haar merkbekendheid versterken en misvattingen de wereld uit helpen. Daarom bedachten we maar liefst 3 campagneconcepten die de boodschap op een duidelijke en ludieke manier overbrengt! Mission accomplished 🚀

Editie 2019

Epilepsie Liga

Epilepsie. Het is een aandoening die weinig in het licht wordt gezet, maar jammer genoeg vaak voorkomt. Think Tomorrow zou dat met een creatieve campagne aanpakken. Dit jaar bedacht ons team dan ook een campagneconcept dat de do’s en don’ts bij een epilepsieaanval in het licht zet én vermeldt hoe je zo’n aanval herkent. 

Na een enthousiaste brainstorm gingen we aan de slag. Het zou een campagne worden die jongeren aanspreekt, duidelijk en simpel is en eentje die viraal zou gaan. Er werden scripts uitgewerkt, beelden bedacht en advertentiestrategieën geschreven. 

Beleidsmedewerkster Emma Staut was aanwezig tijdens de brainstorm en zag dat het goed was. Met dit draaiboek kan de Eilepsie Liga aan de slag gaan. Ons team leerde met elf creatieve zielen samen te werken aan één opdracht. Zo bouwden we aan de sterktes van elk lid, is het team beter op elkaar ingespeeld en komen er nieuwe inzichten aan het licht. We are stronger than ever!

Bekijk onze aftermovie! ◀️

Editie 2018

Belgisch Centrum voor Blindegeleidehonden

Voor deze Midsummer zijn we vertrokken vanuit een specifieke probleemstelling waar het centrum mee te maken heeft. "Wij zoeken pleeggezinnen die puppy’s willen opvoeden van 2 maanden tot 14 maanden zodat ze daarna in het centrum opgeleid kunnen worden".

Tijdens de langste dag van ’t jaar hebben we voor BCG de campagne "Kijk voorbij die puppy ogen" bedacht. Hiermee zetten we een duidelijke boodschap neer: een puppy in huis halen is 'serious business'. Met deze campagne willen we de focus leggen op de nood aan pleeggezinnen voor puppies. Die zijn nodig om puppies gedurende één jaar in huis te nemen. Hierbij leren de puppies gehoorzaamheid, zindelijkheid en krijgen een basis opvoeding voordat ze starten met hun leerschool om Blindegeleidehond te worden.

Voor deze campagne hebben we een volledige strategie uitgewerkt waar het BCG enthousiast op reageerde.

Ontdek de campagne hier

printscreen-bcg.png

Ontdek de campagne via www.puppyzoektpleeggezin.be 

Editie 2017

Blijdorp en feestvarken

Blijdorp

Zij vroegen ons om een rebranding van hun logo en een voorstel voor hun nieuwe website. Het team van Blijdorp was zeer positief verrast en is er meteen mee aan de slag gegaan. Ondertussen staat hun website met trots online: blijdorp.be

Feestvarken 

Voor Feestvarken maakten we een websitevoorstel met online donatie-optie, aangevuld met een sterke social media strategie. Die tips namen ze meteen ter harte. 

Editie 2016

Rondpunt en Stuivenberg

Rondpunt

Voor deze vzw bedachten we een sensibiliseringscampagne rond vluchtmisdrijven. We ontwierpen een straf campagnevoorstel en stelden een waterdichte advertentiestrategie op. In het najaar van 2019 kregen we de kans onze initiële ideeën verder uit te werken tot een vervolgcampagne, dit onder de campagnewebsite ikblijferbij.be.

Stuivenberg

De uitdaging was hier om de interne organisatie en communicatie rond hun activiteiten aan te pakken. Ons conceptvoorstel was een online kalender die door iedereen kon worden geraadpleegd.

Zin om samen digitaal te gaan?

Wij kunnen alvast niet wachten om jou te ontmoeten. Klik even door naar onze contactpagina of kom eens af! Wij nemen je graag mee in de digitale wereld.

© 2022 Gemaakt met ♡ in Herentals. Samen met jou creëren we digitale ervaringen.