1 jaar later...Terugblik op een onboarding om U tegen te zeggen.

Hey daar! Ik ben Femke, de community manager bij Think Tomorrow. 👋 Een jaar geleden, op 25 november, startte mijn avontuur. Als jij denkt dat je goed werd ontvangen door je nieuwe collega's, wacht dan maar tot je mijn verhaal hoort! 😜
Geschreven door Femke Palmers

Welcome on board!

Iedereen kent het wel. Het gevoel wanneer je die toffe, nieuwe job in de wacht sleept. Excited om aan iets anders te beginnen maar tegelijkertijd ook zenuwachtig voor wat er komen gaat. Om jezelf voor te bereiden schuim je alle social media kanalen af om een glimp op te vangen van de sfeer op je ‘soon to be’ nieuwe werkplaats. 

Althans, dat is wat ik deed. Een kijkje op de social media van Think Tomorrow leerde mij dan ook dat er niet alleen hard gewerkt maar ook veel gelachen wordt. Dit is iets wat ik zelf heel belangrijk vind, want zeg nu zelf, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, toch? 😄 

Mijn gevoel werd al snel bevestigd door de creatieve welkomstboodschappen die ik in de week voor mijn start vanuit het team ontving. Hierdoor voelde ik dat mijn komst niet onopgemerkt bleef. Nieuwsgierig? Lees dan zeker verder. 👇

You’ve got mail!

“Een e-mail…wat is daar nou aan?!”, zal je vast denken. Maar een e-mail van Think Tomorrow is niet zomaar een klassiek HR bericht. Het geeft je het gevoel dat je komst echt leeft binnen het team. Zo werd mijn eerste onboardingmail gehuld in een welkomstboodschap waardoor ik mezelf direct thuis voelde bij Think Tomorrow. In een kort filmpje werd ik rondgeleid door de benedenverdieping en kreeg ik te zien aan welke bureau ik zou gaan zitten. Dit lijkt misschien niet veel, maar ik kan je garanderen dat het je wel een zekere geruststelling biedt. 

Groetjes uit Herentals…

“Proficiat!” Beeld je eens in dat je op een dag thuiskomt en een postkaartje op je tafel vindt met deze tekst op. Geweldig toch? 🤩 Een werkplaats waar een nieuwe collega gefeliciteerd wordt voor zijn/haar nieuwe job, kom je niet alle dagen tegen. Die kleine attenties, dat maakt een bedrijf als Think Tomorrow uniek. 

Een dag in het leven van TT...

Jezelf aanpassen aan een nieuwe werkomgeving is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als je geen idee hebt welke de vaste gebruiken zijn binnen het bedrijf. Om welk uur word ik verwacht? Waar kan ik mijn auto parkeren? En verzorg ik alvast een lunch of zou er een broodjeszaak in de buurt zijn? Het zijn allemaal vragen die door je hoofd spoken. 👻 Op die vragen kreeg ik dankzij een praktische e-mail al snel een glashelder antwoord. Ik kon dan ook een met een goed en zeker gevoel naar mijn nieuwe werkplaats vertrekken. First day here I come! 

Story of my soon to be worklife

“Femkeee, Femkeee, Femkeee, Femkeee…” Als afsluiter van de week werd er een leuke story gemaakt waarin mijn bureau helemaal versierd was met slingers en feesthoedjes en waarin mijn toekomstige collega’s mij persoonlijk welkom heetten. Hoe dit eraan toeging? Check de eerste regel van deze paragraaf. 🤪

Hey daar eerste week!

Maandag, 25 november. Tijd om aan mijn eerste werkweek bij Think Tomorrow te beginnen. Zoals bij elk ander bedrijf ben je je eerste week voornamelijk bezig met het inlezen van documenten, het eigen worden van nieuwe programma’s en het kennismaken met je nieuwe collega’s. 

Ik geef dan ook eerlijk toe dat ik af en toe even moest bekomen van al de informatie die ik kreeg. Maar dankzij de stevige ondersteuning van mijn nieuwe collega's voelde ik meteen dat ik er niet alleen voor stond. Ik heb mijn eerste week succesvol afgerond en ben klaar voor een boeiende carrière bij Think Tomorrow!

Mijn laatste woorden? DANKU collega’s! ❤️