Het team boven het individu

"Hard werken is optellen. Samenwerken is vermenigvuldigen." Door die visie voorop te stellen, bereiken wij de beste resultaten. Of we altijd zo hebben gewerkt? Nee, dat hebben we geleerd met vallen en opstaan.
Geschreven door Kevin Heylen

Teamwork makes the dream work

Bij Think Tomorrow staat het team boven het individu. We pakken onze projecten samen aan, want zo komen we tot betere resultaten. Teamwork is hier dan ook enorm belangrijk. Vroeger gingen we op zoek naar talenten met kennis en ervaring. Sinds enkele jaren denken we in persoonlijkheden, rollen en verantwoordelijkheden. Dat loont!

We hebben heel wat watertjes door gezwommen, want goed leren samenwerken vraagt tijd. Het gaat nog altijd niet perfect en er zijn nog dagelijks frustraties, maar we groeien wel en dat is het belangrijkste.

Samenwerken zonder self-serving bias

072919bucks-carl-sketch-articleLarge.jpg

Ken jij de self-serving bias? Het is een term uit de sociale psychologie die stelt dat mensen succes toeschrijven aan hun eigen capaciteiten en falen verhalen op de omstandigheden of fouten van anderen. "Als het jou maar goed uitkomt." Net daar willen we met ons team het verschil maken. We vieren succes als een team en we falen als een team. Bij geen van beiden wordt één specifiek iemand in the picture gezet. 


We geloven in onze mogelijkheden om de beste kwaliteit naar boven te halen en onze klantentevredenheid een trapje hoger te trekken. Doen wat de opdrachtgever nodig heeft. Dat is onze missie. Die maken we waar door samenwerking te stimuleren en elkaar te motiveren. Go team!

Het effect van debriefen op het team

Voor heel wat projecten doen we na afloop een debrief. Zijn de resultaten goed? Welke zaken hebben daartoe bijgedragen? En hoe kunnen we het in de toekomst nóg beter doen? Ook omgekeerd passen we de functies van een debrief toe. Zijn de resultaten minder? Dan kijken we eerst in eigen boezem. Waar hebben wij het laten liggen? Op welk vlak komen we tekort aan de opdrachtgever, onze collega's en aan onszelf? Eerlijk als we zijn, moeten we toegeven, we doen dat niet altijd even consequent. We vergeten de debrief al eens of nemen er de tijd niet voor. Maar we weten dat we er altijd de vruchten van plukken, want in een debrief vind je elke keer opnieuw oplossingen om te groeien. 

Falen is een optie

Iedereen maakt fouten, wij ook. Maar dat vinden we niet zo erg. Zolang de fouten die je maakt maar nieuw zijn. Uit fouten kun je leren en groeien, dat betekent elke dag beter zijn. 🤘 Je mag het gerust weten, niet elke dag is even gemakkelijk. Er zijn ups en downs. Maar de aanpak als team zorgt ervoor dat we elkaar respecteren, vertrouwen hebben in onze collega's en als bedrijf beter worden. We vieren onze successen dan ook altijd samen, klein en groot.

"We ride together, we die together!" - Bad Boys for life

We zijn er niet alleen voor elkaar, maar ook voor onze opdrachtgevers. We zijn een partner en werken samen aan jouw merk of bedrijf. We zullen nooit claimen dat wij de ideale formule hebben of je de gans met de gouden eieren beloven. Onze aanpak moet matchen met jouw business, daar doen we het voor. Alle resultaten, goed of minder goed, zijn een gevolg van onze samenwerking. Geen éénzijdig bejubel of vingertje wijzen.

Onze aanpak is er eentje van vallen en opstaan

We hebben geen unieke aanpak. Onze groei komt vanuit onze eigen pijnen, onze minder goede ervaringen en moeilijke momenten. Maar we zijn altijd optimistisch, we gaan aan de slag en leren clichégewijs met vallen en opstaan. Het belangrijkste element is dat we binnen ons bedrijf een cultuur hebben waar we mogen falen. Je wordt niet gestraft omwille van fouten, maar aangemoedigd om je te verbeteren. 

Deze vier eigenschappen zetten we centraal in ons team:

  1. We leren van onze fouten. We streven steeds naar een betere versie van onszelf. "De enige concurrent van Think Tomorrow is Think Tomorrow zelf." Zou Simon Sinek zeggen en gelijk heeft hij!
  2. We erkennen waar we het hebben laten liggen. We stellen onszelf de vragen: "waarom doe je iets en waarom faal je om een bepaald doel te bereiken?" Daar zoeken we een antwoord op en dan passen we onszelf aan, als individu en als team. Groeien zit in ons DNA. Schoon hé? 😁
  3. Kijk niet teveel naar het verleden. Leer ervan en richt je blik op de toekomst.
  4. Hulp vragen, vraagt moed. Dat weten we maar al te goed. Maar door te erkennen waarin we minder goed zijn, kunnen we hulp vragen aan onze collega's. We proberen de kansen te grijpen waarin hulp wordt aangeboden. Dat is vaak moeilijk en confronterend, maar het maakt iedereen sterker.  

Zo vormen wij dat (h)echt droomteam waar velen van dromen. Lucky us.