Waarom wij kiezen voor hybrid remote werken

Onderzoek​ bevestigt dat 45% van de werknemers thuis productiever is dan op kantoor. De positieve effecten van thuiswerken kenden we bij Think Tomorrow al langer, maar die kregen door de lockdown van de afgelopen maanden een extra dimensie. 
Geschreven door Kevin Heylen

Na de lockdown stapte onze samenleving een nieuwe realiteit in. Ook onze manier van werken is grondig veranderd. En niet alleen bij ons als digital agency, we zien hetzelfde bij onze opdrachtgevers. Met al dat thuiswerken dachten we steeds meer na over deze vragen: 

πŸ‘‰ Hebben wij wel een kantoor nodig?
πŸ‘‰ Waarom hebben we een kantoor?

Als we heel eerlijk zijn, bleven we het antwoord grotendeels schuldig. Daarom namen we met Think Tomorrow de volgende stap. Een nieuwe dimensie in onze manier van werken en hoe we ons presenteren naar de buitenwereld. Vanaf nu profileren we ons als een hybrid remote agency

Allemaal goed en wel, maar wat betekent dat nu concreet? We doen het hier uit de doeken! ⬇️


Van werkplekken naar plekken die werken

Think Tomorrow is geen kantoor, het is geen werkplek of gebouw. Het zijn wij - de collega’s - die Think Tomorrow zijn Γ©n maken. Dat besef is voor ons de doorslag geweest om afscheid te nemen van het kantoormodel zoals we dit al 9 jaar kennen. 

Begrijp ons niet verkeerd, thuiswerken is altijd onderdeel van onze cultuur geweest, maar in mindere mate. Nu merken we niet alleen de positieve effecten ervan voor onszelf als werknemers, maar ook voor het bureau op zich. We zijn productiever en efficiΓ«nter, want we verliezen veel minder tijd tussendoor. Maar we missen de collega’s wel en de communicatie verliep - toegegeven - niet altijd even vlot. Met een hybride werkmodel is er een betere balans tussen beide werkmethodes en werken we toe naar een ideaalbeeld. Althans wat ons betreft. πŸ˜‰ 

Wie naar kantoor wil komen, is dus nog steeds van harte welkom. Al is het maar om die gezellige teamsfeer te bevorderen, afspraken met opdrachtgevers vast te leggen of om concentratieplekken aan te bieden voor wie het thuis te druk vindt. Werkt iemand toch liever van thuis uit omdat hij of zij daar productiever is, of omdat dat makkelijker te combineren valt met het gezinsleven? Even goed, want vertrouwen en vrijheid staan bij ons voorop. Amen to that!  πŸ™Œ


Volwaardige thuiswerkplek en herinrichting kantoor

We willen alle TT’ers geven wat ze nodig hebben om hun werk te doen. Daar hoort naast technologisch materiaal en een uitgebreid opleidings- en gezondheidsbudget nu dus ook die flexibele werkomgeving bij. We bekijken dan ook volop de mogelijkheden om volwaardige thuiswerkplekken vanuit Think Tomorrow te financieren.

Daarnaast zal ook het kantoor een volledige make-over ondergaan. We werpen een blik op hoe we de inrichting van ons kantoor nog productiever kunnen maken, met aandacht voor ergonomie en akoestiek. Of onze partners bij Drisag  hierbij kunnen helpen? Wij denken van wel! πŸ˜‰ We voorzien plekken om geconcentreerd te werken, afgesloten vergaderruimtes en hubs die de creativiteit boosten. En er zijn nog ideeΓ«n voor de toekomst. De mogelijkheden met een flexibel kantoor zijn immers eindeloos.


Meer groen, minder stress

Het effect van thuiswerken op ons milieu is groot. Daar werken we met het hele team dan ook graag aan mee. Ah ja. 🀩 Verplaatsingen beperken en de hoeveelheid schadelijke uitlaatgassen zo aanzienlijk verminderen, is voor ons een logische keuze.  

Ook door de vrijheid te hebben van thuiswerken, ervaren we minder stress. Zowel in het verkeer, als op kantoor en in onze alledaagse organisaties. Bovendien hebben we meer tijd vrij voor onszelf, ons gezin of om te sporten. Een luxe die we liever niet verliezen, natuurlijk.


Focus op resultaten

Wij geloven niet in traditionele blokken van acht uur. Wel in hybride werken. Werken op kantoor of thuis moeten elkaar dus afwisselen. Vroeger stoppen, later beginnen of een telefoontje tijdens een wandeling. Daar draait welzijn echt om volgens ons. Niet om dat ene verplichte uurtje middagpauze.

We stappen hiermee af van het klassieke 9-to-5-model en verschuiven de focus - nu meer dan ooit - naar de resultaten. Onze werknemers blijven wel beschikbaar voor elkaar en onze opdrachtgevers tussen bepaalde uren. Want het moet werken voor iedereen, natuurlijk. πŸ˜‰

Met die flexibele werkuren hebben we meer tijd vrij om creatief te zijn, wilde dingen te doen en onszelf te verbeteren als persoon en als team. Communicatie blijft natuurlijk wel de sleutel tot succes. 

Let’s go!