Het personeelsbeleid van Think Tomorrow is straf. Heel straf!

Bedrijfsvisie

Met burn-outs en depressies die om de hoek loeren, is human resource management (hr) belangrijker dan ooit. Het is de sleutel tot gelukkige, productieve werknemers en kan een ommekeer teweegbrengen in je bedrijf. Hoe wij dat aanpakken? Met maar liefst drie hr-partners!

Sarah
3 min. leestijd
Het personeelsbeleid van Think Tomorrow is straf. Heel straf!

3 human resource partners

Een tijdje geleden stelden Johnny en Kevin ons hr-bureau in vraag. Want kan één praktisch bureau als Besox ons eigenlijk wel verder helpen met álle doelen die we willen bereiken? Nee, natuurlijk niet. En dat is doodnormaal, want elk bureau heeft zijn sterktes en zwaktes. Bovendien is human resource zoveel meer dan administratie en lonen alleen. 

Voor bedrijven als het onze - die geen personeelsdienst hebben - zijn externe hr-bureaus de oplossing. Die schakelen we met plezier in om ons team gelukkiger te maken en te verbeteren. In 2020 zullen we daarom werken met drie sociale partners: Besox, Liantis en Koru. Omdat we niet kunnen kiezen? Omdat we niet willen kiezen. We bundelen de sterktes van verschillende kantoren zodat we werkelijk op álle hr-vlakken sterk staan. 

Lees ook: Het team boven het individu

De vragen waarop Johnny en Kevin een antwoord zochten? 

👉 Hoe structureren we ons beleid?
👉 Hoe bekomen we een cultuur van samenwerken en kwaliteit?
👉 Hoe willen we onze collega's hiervoor correct verlonen of belonen?

Ze lieten zich inspireren door verschillende bedrijven en merkten al snel iets belangrijks op. Als we willen dat ons team én bedrijf groeit, en we effectief bereiken wat we voor ogen hebben, dan is er structuur nodig. En daarmee bedoelen ze niet hiërarchie, hé. Het gaat over duidelijk zijn, richtlijnen geven, een leuning bieden om dat trapje hoger te kunnen opstappen.

Structuur in je team

De structuur die we bedoelen, ligt in het uitschrijven van teamrollen, verwachtingspatronen en verantwoordelijkheden. Maar hoe kunnen we die structuur bieden? Hoe kunnen we het groeiproces van ieder teamrol vormgeven zodat elke werknemer zijn of haar ambities kan nastreven? Daar willen met de hulp van Liantis een antwoord op bieden. 

Naast structuur is een sterke strategie belangrijk. “What’s your why?” Omdat wij bij Think Tomorrow heel precies weten wie we zijn, waar we naartoe willen en wat we willen bereiken, hoeven we daar niet meer over na te denken. Maar waarin kunnen we dan wel nog groeien? Daarover - en over de cultuur van ons bedrijf - willen we samen met Koru nadenken. 

Thuiskomen op het werk

Dat we dagelijks bezig zijn met ons team, was wellicht al duidelijk. We stellen dan ook niet voor niets onze omzet of klanttevredenheid niet voorop. Wat? Ja, hoor, dat lees je goed. We focussen op ons fantastisch team, dan volgen die andere twee vanzelf wel. 

We creëren graag een werkplek waar werknemers thuiskomen, waar ze zich goed voelen en meer dan ooit het idee hebben dat ze mee bouwen aan hun bedrijf. Want heel eerlijk, dat zou de standaard moeten zijn. Wij willen werken aan ons team. Da’s zeker. 🤘

Blogberichten

Sharen is caren

Schrijf je in voor de TT-specials

Blijf jij graag op de hoogte van alles wat wij doen bij TT? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

© 2022 Gemaakt met ♡ in Herentals. Samen met jou creëren we digitale ervaringen.